2017. május 31., szerda

Könyvhét 2017

Azért, hogy ne csak könyvértékelések legyenek a blogon, lássuk azokat a könyveket amik felkeltették az érdeklődésem és Könyvhét környékére várható, hogy megjelenik :) Ezeket a könyveket valamilyen úton-módon mindenképp el szeretném olvasni.

Mariel Hemingway · Ben Greenman:
A ​Hemingway-átok

https://www.lira.hu/upload/M_28/rek1/696/1351696.jpg"Mariel Hemingway néhány hónappal azelőtt született, hogy a nagyapja, Ernest Hemingway Nobel-díjas író önkezűleg véget vetett az életének. A Hemingway család generációk óta szenvedett az alkoholizmustól, a mentális betegségektől és a sérült emberi viszonyoktól.
A három Hemingway lányunoka közül a legidősebb, a tehetséges művészlélek, Muffet súlyos skizofréniával küzdött, a középső, a gyönyörű szupermodell, Margaux öngyilkos lett. A legkisebb lány, Mariel volt az egyetlen, aki szembe szállt a családját sújtó átokkal. Ő volt az egyetlen, aki felülkerekedett a terhelt genetikai örökségen, és normális életet tudott élni.

Mariel Hemingway 1961-ben született, és filmszínésznőként indult. Ő volt az egyik legfiatalabb amatőr szereplő, akit Oscar-díjra jelöltek Woody Allen Manhattan című filmjében nyújtott alakításáért. A színészetet produceri, életmód-tanácsadói és írói pályára cserélte."

Várható megjelenés: 2017. máj. 29.

Eleanor Moran:
Titok

https://www.lira.hu/upload/M_28/rek1/708/1351708.jpg"Mia fiatal, sikeres gyermek-pszichoterapeuta, karrierje felfelé ível, magánélete kiegyensúlyozott. Ám amikor betoppan hozzá egy tizenhárom éves lány, Gemma, kísérteni kezd a múlt.
Gemma apjának nyoma veszett. A rendőrség teljes erőbedobással keresi, mivel erős a gyanú, hogy a férfi érintett egy sötét bűnügyben. Gemma volt az utolsó, aki látta az apját eltűnése előtt. A rendőrség próbál nyomást gyakorolni a pszichológusnőre, hogy szedjen ki minél több információt a lányból.
Gemma zárkózott, dacos személyisége komoly erkölcsi dilemma elé állítja Miát. Hogyan tudna segíteni a lelkileg sérült kislányon, ugyanakkor előrébb vinni a nyomozást, anélkül, hogy elárulná Gemmát?
Mindketten sötét titkokat rejtegetnek. Szükségük van egymásra, hogy ne roppanjanak össze. Vajon megtanulnak bízni egymásban, mielőtt még túl késő lenne?"

Várható megjelenés: 2017. jún. 01.


Ned Vizzini:
Nyomás ​alatt

"Az ambiciózus, New York-i tinédzser, Craig Gilner eltökélte, hogy sikeres lesz az életben, ami azt jelenti, hogy be akar jutni a megfelelő gimnáziumba, a megfelelő főiskolára, a megfelelő munkahelyre. Ám amint Craiget felveszik a manhattani Vezetőképző Gimnáziumba, a nyomás elviselhetetlenné válik. Nem eszik, nem alszik, míg, egy este, majdnem megöli magát.
Craiget, öngyilkossági kísérletének köszönhetően egy pszichiátriára utalják, ahol nem mindennapi új szomszédokat szerez: egy transzszexuális szex-függőt; egy lányt, aki ollóval esett az arcának; és az önmagát megválasztó Armelio elnököt. Itt Craig végre képes szembenézni szorongásának forrásával."



Várható megjelenés: 2017. jún. 8.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése