2017. május 14., vasárnap

Karen Rose

                                       Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd"A pszichológus Faith Corcoran kétségbeesetten próbál elszökni zaklatója elől, aki rémálommá változtatta az életét az elmúlt egy évben. Elég kétségbeesetten ahhoz, hogy arra a helyre meneküljön, ami még a zaklatójánál is régebb óta kísérti. Egyszerre áldás és átok, hogy a közelmúltban megörökölte nagymamája házát Cincinnatiben: az épület menedékké válik, ahol Faith újrakezdheti az életét. Vajon szembe tud nézni az életét a mai napig befolyásoló sötét emlékekkel? Csakhogy Faithnek fogalma sincsen róla, milyen közel került a félelmeihez. 
Két egyetemista lány is eltűnt a környéken, és az FBI különleges ügynökét, Deacon Novakot is bevonják az ügybe. A nyomozás váratlanul Faithhez vezeti őt, és beleszeret a gyönyörű, bátor nőbe. Ketten együtt hamarosan rádöbbennek, hogy az ügy bonyolultabb, mint hitték. Kapcsolódik mindahhoz, ami évtizedekkel ezelőtt Faithszel történt, megkérdőjelez mindent, amiben a pszichológusnő hisz, és hátborzongató új jelentést kölcsönöz a hús-vér szónak."

Kiadó: Könyvmolyképző, 2017
Fordította: Szabó Krisztina
Értékelés: 5/5

                                            Karen Rose: Gyilkolj értem


"Csókolj, aztán öld meg őket!
Öt tizenéves lányt meggyilkoltak. Csak egyetlen túlélő maradt, aki felfedheti a titkot. Ám azok, akik a rémtettekért felelősek, készen állnak, hogy elhallgattassák. Susannah és Luke megesküdtek, hogy elkapják a gyilkosokat. Személyes okuk van a bosszúra. Susannah-t múltja sötét árnyai kísértik, és nem engedheti, hogy más ártatlanokat is megalázzanak. Luke internetes bűnügyekben nyomoz, és már régóta vár a gyerekeket rettegésben tartó gyilkos felbukkanására. Együtt lépnek be az internetes chatszobák labirintusába, ahol álnevek mögött rejtőznek a tettesek, és ahol bárkiből lehet áldozat. A hazugságok kusza hálójában már csak egymásban bízhatnak meg, és a barátság hamarosan szenvedélyes szerelemmé alakul… de valaki figyeli őket, és kegyetlen sorsot szán nekik."
Kiadó: Ulpius-ház, 2010
Fordította: Weisz Böbe
Értékelés: 5/4


Két Karen Rose könyvet is olvastam az elmúlt időszakban. A Közelebb, mint hinnéd című könyve idén jelent meg az írónőnek, igaz, hogy elég vaskos könyv, de úgy gondoltam nekiállok és nagyon hamar ledaráltam. Újra megszerettem az írónő stílusát, gördülékenységét és rájöttem, hogy hiányzott, mert kevés olyan író van, aki ilyen jól tudja ötvözni a krimit a romantikus szállal. Annyi romantika van benne amennyi kell egy krimihez, se több se kevesebb.
Ezután egyből megnéztem, hogy mit nem olvastam még tőle és a Gyilkolj értem című könyvére esett a választásom. Ez a történet nem aratott nálam teljes sikert, de tetszett, lekötött és kikapcsolt.

Szerencsére még van két könyv amit nem olvastam az írónőtől, de remélem fogok még tőle olvasni újabb történeteket is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése