2017. február 19., vasárnap

Asylum

Madeleine Roux: A bolyongó lélek (Asylum 1.)


"A New Hampshire Egyetem nyári kurzusa a tizenhat éves Dan Crawford számára több mint egy nyári tanfolyam valóságos mentőövet jelent a fiúnak. A gimnáziumban kiközösített Dan alig várja, hogy végre új barátokat szerezhessen az érettségi előtti utolsó nyári szünetben. New Hampshire-be érkezése után azonban megtudja, hogy a nyári kollégium épületét egykor elmegyógyintézetként használták, ráadásul nem is akármilyen betegeket kezeltek ott; kivétel nélkül minden kezelt pszichopata bűnöző volt. Dan újdonsült barátaival, Abbyvel és Jordannel felfedező útra indul a nyugtalanító kollégium alagsorában lezárt titkos épületszárnyban, ahol hamar rájönnek, hogy nem véletlenül kerültek mindhárman épp oda. Lassacskán felfedik az intézet félelmetes múltjának titkát, miközben néhány titok nem véletlenül nyílik meg előttük a feltáratlan múltból."

Ez egy morbid könyv, viszont szép a kivitelezése, jó ötlet volt, hogy képek is vannak benne, hogy jobban el tudjuk képzelni a történetet. Azzal pedig már az elején megfogott az író, hogy Edgar Allen Poe idézettel kezdődött a történet.
Olvastatta magát, érdekelt, hogy mi lesz a vége. Néhol ugyan voltak olyan részek ami után olyan érzésem volt, hogy kezdő író könyvét olvasom, de az izgalmat fen tudta tartani végig és kíváncsi voltam hogy végződik.
Természetesen trilógiáról van szó, úgyhogy ha nem is függő vége lett, de úgy lett befejezve, hogy simán lehet folytatni. Amint lehet, jöhet a második része, mert felkeltette az érdeklődésem és várom, hogy újra beszippantson ez a világ.


Értékelés: 5/4,5
Kiadó: Maxim
Kiadás éve: 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése