2012. november 21., szerda

Engelsfors-trilógia: Kör


Mats Strandberg - Sara B. Elfgren: a Kör

"Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik.
Az őszi szemeszter csak elkezdődött, amikor egy halott diákot találtak a suli egyik wc-kabinjában. Mindenki öngyilkosságra tippel. Mindenki, leszámítva a hat lányt, akik tudják az igazságot. Egy éjjel, amikor a hold kísértetiesen vörösen borítja be az eget, a lányok találkoznak a parkban. Nem tudják hogyan és miért mentek oda, csak azt tudják, hogy szükségük van egymásra a túléléshez.
Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… "


Nem gondoltam volna,hogy ez a könyv ennyire fog tetszeni. Annak ellenére, hogy az elején nem tudtam, hogy mi is lesz ebből az egészből és hogy hogy is alakul a történet. A könyv trailere alapján durvább történetre számítottam, de örülök neki, hogy annyira nem volt vészes :) Természetesen nagyon várom a folytatást, mert ez egy nagyon jól felépített történet. Ebben az első részben a szereplőket ismerhetjük meg részletesebben, a karakterek kidolgozottak és egyszerűen lehetetlen, olvastatja magát,izgalmas. Negatívumot nem is nagyon tudok róla mondani,esetleg csak annyit, hogy nekem az elején kicsit nehéz volt megjegyezni, hogy ki kicsoda, de aztán ahogy haladt a történet úgy egyre könnyebben meg tudtam őket különböztetni. Rebecka már az elején a kedvencem lett és nagyon sajnálom,hogy az történt vele ami.

Összegezve ez egy nagyon szerethető történet, varázslással, boszorkányokkal megspékelve.

"A „soha” szó olyan, mintha az ember lenézne egy feneketlen lyukba. Felfoghatatlan. Örökkévaló. Végtelen."

A könyvet köszönöm a  Geopen kiadónak!

Értékelés: 5/5
Kiadó: Geopen, 2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése