2012. november 2., péntek


Carol McCleary: A gyilkosság alkímiája


Carol McCleary: A gyilkosság alkímiája

"Párizs 1889. A Világkiállítás területén már áll Eiffel lenyűgöző tornya, szenzációs látványosságok, az ipar, a technika vadonatúj vívmányai bűvölik el a nagyérdeműt.
Ám egy rejtélyes gyilkos lopakodik a Fény városának utcáin, s lakóit pestisjárvány tizedeli. Nellie Bly-nak, a világ első oknyomozó újságírónőjének meggyőződése, hogy a gyilkosságok kapcsolatban állnak a járvánnyal, és elhatározza, hogy véget vet mindkettőnek. Szövetkezik a zseniális fantáziájú Vernével, az intelligens és szégyentelen Oscar Wilde-dal és a történelem legnagyobb mikrobavadászával, Louis Pasteurrel, hogy együtt megoldják az évszázad bűntényét."

„Az újság számára ugyanaz a hitelesség. mint a nő számára az erény”
/Joseph Pulitzer/


A történet 1889-ben Párizsban játszódik.  Sok mindent megtudunk az akkori korról Vernéről, Oscar Wilde-ról és Louis Pasteurről. Igazi időutazás volt ez a könyv.A főszereplő Nellie Bly az oknyomozó újságírás úttörője egy nagyon szimpatikus karakter volt számomra,bár volt olyan amikor alaposan meglepett.Ilyen volt például Vernével való kapcsolata. 
Mindenképp újraolvasós könyv és kíváncsi vagyok a folytatásra A gyilkosság illúziója-ra, mely Nellie világ körüli útjáról fog szólni amikor is 72 nap alatt kerüli meg a Földet.
A borító nagyon tetszik,viszont az apró betűk és a nyomdahibák nem nyerték el tetszésemet.


„Mindig is az volt az érzésem, hogy semmi sem lehetetlen, ha valaki a szükséges energiákat a megfelelőirányba sugározza. Ha meg akarod csinálni, meg is tudod. „
/Nellie Bly/


Kiadó: K.u.K. Kiadó, 2011
Értékelés: 5/ 4,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése