2012. november 8., csütörtök

"…Hisz nincs a világon még egy olyan látvány ,mint Párizs háztetői éjszaka."


Alex Miller: Lovesong - Végzetes szerelem Párizsban


 
"A Café Chez Dom Párizs egyik külkerületében bújik meg, ahová turisták nemigen jutnak el. A tulajdonos, Houria és fiatal unokahúga, Sabiha a helyi vágóhídon dolgozó észak-afrikai bevándorlóknak kínál házias ételeket és menedéket. Egy napon azonban az ausztrál John menekül be a vendéglőjükbe a hirtelen kitört vihar elől. Ennek a véletlennek köszönhetően veszi kezdetét a tragikus kimenetelű szerelmi kaland...
Évekkel később John már Melbourne egyik külvárosában éli rendezett életét gyönyörű, egzotikus feleségével, Sabihával és a kislányukkal. Ám továbbra is kísérti mindaz, ami Párizsban történt velük. Úgy dönt, felfedi titkát az idősödő írónak, Kennek, hogy a segítségével rátalálhasson a megértés és megbocsájtás lehetőségére..."



Egy újabb Párizsos történet,mostanában nagyon "üldöznek" az ilyen könyvek :D
Már az elején nagyon megfogott,hihetetlen milyen hangulatot áraszt az egész történet egészen a befejezésig.Mégis nekem valahol,talán a történet közepétől kezdve már nem kötött le annyira és valamiért nem tetszett. A történet 2 szálon fut,az egyik oldalon Sabiha életébe nyerhetünk betekintést,a másik oldalon pedig Kennel az íróval ismerkedhetünk meg. Ken története végig lebilincselt és vártam azokat a részeket amelyek róla szólnak. Sabiha a könyv elején szimpatikus volt,aztán valahogy megváltozott róla a véleményem és nem csak a döntése miatt,talán azért,mert nem tudtam úgy azonosulni vele. Ennek ellenére nem ítélem el azért,ahogy döntött.
Valahogy nagyon felkavaró ez a könyv,szünetet is kellett tartanom az olvasása közben és más könyveket is a kezembe vennem,mert különben nem biztos,hogy befejeztem volna.
Mindennek ellenére összességében tetszett és örülök,hogy a kezembe került,mert ezáltal a történet által is több lettem.
A borító pedig gyönyörű *.*

A könyvet köszönöm a Libri-kiadónak!

Értékelés: 5/4
Kiadó: Libri, 2012

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése