2017. december 30., szombat

Elit játszma

                                         Molly Bloom: Elit játszma



"Az Elit játszmában Molly Bloom részletesen felfedi, hogyan építette fel a világ egyik legexkluzívabb, illegális pókerbirodalmát, ahol óriási tétekben folyt a játék. Sztorija bennfentes beszámoló a mértéktelenségről és a veszélyek vállalásáról, a csillogásról és a mohóságról.
A 2000-es évek végén Molly Bloom, ez a csinos, húszas éveit taposó, barna hajú fiatal nő futtatta Hollywood legmagasabb beugrójú, legfelkapottabb pókercsatáit. Egy személyben ő volt a játék házigazdája, oroszlánszelídítője, ügynöke és éltető oxigénje. Mindenki be akart jutni hozzá, de csak keveseknek adatott meg, hogy belépjenek a szentélyébe.
Több százmillió dollár cserélt gazdát az asztalánál, volt, aki elképesztő összegeket nyert, és volt, aki bukott. Molly játéka a hírességek játéka lett: celebeké, üzleti moguloké, milliomosoké. A kártyacsatákat fényűző, pompás kilátással rendelkező, ízlésesen berendezett lakosztályokban szervezte meg. Magánrepülőgépen utazgatott, elegáns éttermekben vacsorázott, hollywoodi filmstúdiók vezetőivel barátkozott, jóképű, befolyásos férfiak csapták neki a szelet, tudomással bírt a legkényesebb pletykákról, míg aztán össze nem omlott körülötte minden.
Az Elit játszma betekintést nyújt a póker csillogó és izgalmas világának színfalai mögé, abba az életbe, amelyet Molly magának teremtett, majd elveszített – és megismerhetjük mindazt, amit eközben saját kárán megtanult."



Jó stílusban megírt történet ez, izgalmas volt belelátni ebbe a világba. Igaz helyenként nekem kicsit elnyújtott volt, néhol túlságosan belement a póker szabályokba és az ezzel kapcsolatos tudnivalókba, de ezt leszámítva olvastatta magát.
Tetszett, bár felvetődött bennem, hogy mennyi a valóság és mennyi a fikció a könyvben.
Akit érdekel a póker világa és egy gördülékeny, szinte letehetetlen könyvre vágyik, annak csak ajánlani tudom.
Kíváncsi vagyok a filmre is, ami majd csak jövőre jön, de trailer alapján érdekesnek tűnik.



Értékelés: 5/4,5
Kiadó: Agave, 2017
Fordította: Rácz Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése