2014. szeptember 25., csütörtök

" Az olvasás megváltoztatja az életed "

                               
                                          Jennifer E.Smith: Létezik térkép a szerelemhez?

 "Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját bármely kicsi is rá az esély , hogy viszontláthassák egymást? Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is."



Imádom ezt a nőt, de komolyan. Eddig két könyvét olvastam csak, de mind a kettővel levett a lábamról. Alig várom, hogy az összes könyvét elolvashassam.
Pont jókor került kezembe ez a  könyve is, zseniális a stílusa, a hangulata.Van benne szerelmi szál,mégse válik túl romantikussá a történet. Tetszett a könyv felépítése, a képeslapos megoldás és irigyeltem Lucyt,hogy ennyi helyen lakhatott és ennyire helyre elutazhatott. Néha én is kipróbálnám, hogy ha csak 1 hétre vagy hónapra is, de milyen lehet máshol lakni, idegen környezet, más világ ahol nem ismer igazán senki és más lehetsz, mint amilyen valójában vagy. A végét se rontotta el hálaisten, ennek a könyvnek így kellett befejeződnie.
Egyszóval engem lenyűgözött ez a történet és kicsit kiszakított a valóságból. Jó lenne több ehhez hasonló könyvet olvasni, ilyen jó stílussal és a könnyedsége ellenére is tanulságos történettel.
A borító is nagyon el lett találva,illik a történethez.


" De igazából nincs olyan, hogy teljesen tiszta lap. Minden új valami régi nyomában következik, és minden kezdetnek egy vég az ára."

"Addig nem tudhatod a választ, amíg fel nem teszed a kérdést."

Kiadó: Maxim,2014
Értékelés:5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése