2018. október 21., vasárnap

Camilla Lackberg: A boszorkány



"A négyéves Linnea eltűnése egy fjällbackai tanyáról mindenkiben fájdalmas emlékeket idéz fel. Harminc évvel ezelőtt ugyanis épp ezen a helyen veszett nyoma egy másik kislánynak, akit később holtan találtak. A meggyilkolásával két tizenhárom éves lányt vádoltak, de mivel kiskorúak voltak, megúszták a börtönbüntetést. Csupán véletlen, hogy Linnea pont akkor tűnt el, amikor egyikük, az azóta világhírűvé vált Marie Wall színésznő visszatért a városba, hogy filmet forgasson?
Noha Patrik Hedström valószínűtlennek véli, a nyomozócsoport elkezdi kivizsgálni, lehet-e összefüggés a két eset között. Ebben segítségükre van Erica Falck is, aki régóta dolgozik a harminc évvel ezelőtti bűntényről szóló könyvén. Megkezdődik a hajtóvadászat, ám a helyieken eluralkodó félelem többet követel: boszorkányüldözést. Márpedig annak több évszázados hagyományai vannak errefelé…"


Nagyon vártam az írónő újabb könyvét, mert mindig egy jó kikapcsolódás és a jobb fajta skandináv krimik közé tartozik.
Amennyire vártam akkora csalódás lett, talán ez lesz az év csalódása nekem könyvek terén.
Leginkább az nem tetszett, hogy beleszőtte az aktuálpolitikát és ráadásul elég mélyen belement, néha már azt éreztem, hogy elfelejtette, igazából ez egy krimi. Nem lett volna ez rossz, enélkül a szál nélkül.
Ezek után nem biztos, hogy epekedve fogom várni a következő könyvét, meglátjuk...


Értékelés: 5/2,5
Kiadó: Animus, 2018
Fordította: Dobosi Beáta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése