2015. április 21., kedd

A barackfa titka





 "A harmincéves Willa Jackson egy generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején az észak-karolinai Walls of Water legpompázatosabb otthonának számított évek óta a szerencsétlenség és a botrány jelképe. Willa megtudja, hogy volt osztálytársa a nemesi származású Paxton Osgood kívülbelül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást. A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, amely a mai napig hatással van az élők sorsára. "

Hosszú idő után ez volt az első könyv amit szinte egy szuszra olvastam el. Kicsit félve vettem a kezembe, mert megosztó véleményeket olvastam róla, de szerencsére nem csalódtam.
Teljesen más stílusa van ennek a könyvek, mint az írónő eddig megjelent könyveinek, ezért aztán nem is nagyon lehet összehasonlítani a többivel. Ez a történet kicsit krimisebb és nem is annyira misztikus, de ez pont így volt jó.
A borító pedig ismét nagyon el lett találva, csodás ^^

" A sors sosem fedi fel előre, mi vár ránk az életben. Nem mindig mutatja meg a helyes utat. De … néha, ha szerencsénk van, valaki a kezünkbe nyom egy térképet. "

Kiadó: Könyvmolyképző, 2014
Fordította: Molnár Edit
Értékelés: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése