2014. április 14., hétfő

A tökéletlenségeinkkel együtt vagyunk érdekesek, emlékezetesek, és igenis, gyönyörűek


Justina Chen Headley - Iránytű Önmagamhoz

 

"Magas, szőke, és tökéletes az alakja. De aki jobban szemügyre veszi az arcát, az már csak arra figyel, hogy valami nincs rendben vele. Terra titokban azt tervezi, hogy elköltözik a nyomasztó, észak-nyugati kisvárosból a keleti partra, és ott tanul tovább, de zsarnoki apja ezt nem támogatja. Ám egy váratlan ütközés az útjába sodorja Jacobot, a jóképű, de furcsa goth fiút, akinek hatására megváltoznak magáról és az életről alkotott elképzelései. "





Miután csere útján hozzám került ez a könyv sokáig halogattam,azt gondoltam,hogy ez is egy könnyed történet és valahogy nem vonzott.Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Hosszú idő után végre volt egy könyv ami megfogott.
Ez nem csak egy egyszerű történet,van mondanivalója,elgondolkodtató és ennek ellenére még szórakoztat is. A szerelmi szál sincs túlzásba víve,pont úgy van megírva,hogy ne csapja agyon a könyvet,bár ez a része egy kicsit nekem meseszerű volt,de ez egy kitalált történet,úgyhogy belefért.
Összességében ez egy teljesen jól megírt történet, amit mindenkinek csak ajánlani tudok.

"Mindenkinek adódik egy olyan pillanat az életében, amikor választás előtt áll. Amikor tudja, hogy lesz Előtte és Utána, és az a bizonyos pillanat a vízválasztó." 


"Vannak dolgok, amik maradandóak. Minden tapasztalat, jó vagy rossz, amiből tanulni lehet. Egy árva kislány mosolya. Egy fiú, aki a Valódi Északra mutató iránytű."


Az írónőről bővebben
Kiadó: Könyvmolyképző,2012
Értékelés: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése